Op cruisevakantie? Neem eerst het vliegtuig!

Op cruisevakantie? Neem eerst het vliegtuig!

maart 22, 2019 | admin

Wij hoeven jou vast en zeker niet meer te vertellen wat een cruisevakantie is. Iedereen in ons land weet wel dat dit een vakantie op een luxe boot is. Vanuit Nederland vertrekken er ook geregeld luxe cruiseschepen. Om aan boord te komen van zo’n schip, moet jij ten eerste natuurlijk een plekje reserveren. Daarnaast moet je afreizen naar de westkust van ons land, want hier vertrekken namelijk alle cruiseschepen. Vanuit ons land vertrekken de schepen vaak naar allerlei bestemmingen, bijvoorbeeld Zuid-Europa. Tijdens een cruisevakantie kun jij dus ook zeker genieten van mooi weer. Probleem is alleen dat het per boot ontzettend lang duurt voor jij eenmaal in het zuiden van Europa bent. Zit je hier niet op te wachten? Stap dan eerst op het vliegtuig voordat jij aan jouw cruisevakantie begint!

Leg het eerste deel per vliegtuig af

Cruises zijn over heel de wereld ontzettend populair. In ieder land met een grote, internationale haven varen dan ook geregeld grote cruiseschepen uit. Ook vanuit de Zuid-Europese havens vertrekken veel van dit soort schepen. De reis van cruiseschepen gaat vaak door de Middellandse Zee, Adriatische Zee en/of Egeïsche Zee. Indien jij in Nederland al op de boot stapt, duurt het ontzettend lang voor jij deze wateren bereikt hebt. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om het eerste deel van hun cruise per vliegtuig af te leggen. Jij vliegt zo eerst naar een Zuid-Europese havenstad zoals bijvoorbeeld Lissabon of Porto en stapt hier vervolgens op het cruiseschip. Dit neemt aanzienlijk minder tijd in beslag, waardoor er meer ruimte is om te genieten van een cruisevakantie.

Veel meer mogelijkheden

De cruises die vanuit Nederland vertrekken, hebben vaak vaste bestemmingen. Lijk het jou wel eens leuk om op cruisevakantie te gaan? Dan behoort dat dus zeker tot de mogelijkheden vanuit Nederland. De kans is echter aanwezig dat de bestemmingen van deze cruises jou niet aanspreken. In dat geval ga je vast en zeker niet op cruisevakantie. Laat je hierdoor echter niet tegenhouden. Zoals we hierboven al aanhaalden, kun jij namelijk eerst naar een bestemming vliegen met een groter aanbod aan cruises. Sterker nog, wij raden jou dit zeer zeker aan wanneer je een gave cruisevakantie wilt beleven. Het aantal mogelijkheden is namelijk een stuk groter door te vertrekken vanuit een ander land. Bovendien zijn de cruises in het buitenland doorgaans aantrekkelijker. Zo meren cruiseschepen vaak aan in de havens van Afrikaanse landen. Jij krijgt dus veel meer te zien tijdens zo’n cruise dan wanneer je vanuit Nederland vertrekt. Niet gek ook, want je hoeft niet meer zo ver te varen, waardoor er meer tijd over is voor het bezichtigen van de omgeving.

Lees ook: met het vliegtuig op vakantie naar Italië

Wat kost dat wel niet?

Cruiseschepen zijn vaak immens. Daarnaast heb jij ongetwijfeld gehoord dat zo’n schip van alle gemakken voorzien is. Zo is er soms een zwembad aanwezig, kun jij relaxen in de sauna en is het eten er tot in de puntjes  verzorgd. Mede hierdoor denken mensen dat cruises ontzettend duur zijn. Het is inderdaad niet de goedkoopste vakantie, maar veel mensen kunnen zich prima een vakantie op een cruiseschip veroorloven. Wanneer er eerst gevlogen moet worden, wordt jouw vakantie natuurlijk wel duurder. Dat klopt. Dit wil echter niet zeggen dat het ineens onbetaalbaar wordt. Het komt namelijk geregeld voor dat cruises in het buitenland aanzienlijk goedkoper zijn dan in ons land. Jij bespaart zodoende dus op jouw cruise, waardoor je geld overhoudt voor een vliegticket.