Mijn vlucht is geannuleerd, hoe zit het met de reisverzekering?

Mijn vlucht is geannuleerd, hoe zit het met de reisverzekering?

mei 4, 2020 | admin

Je hebt jezelf helemaal klaar gemaakt voor een zonnige vakantie ver van huis. De zwembroeken zijn ingepakt en de vliegtickets liggen klaar. Eenmaal ingecheckt besluit je nog even wat te eten, voordat je vlucht vertrekt. Terwijl je zit te genieten van je eten en het verloop van de vakantie in je hoofd afspeelt wordt er iets omgeroepen. Jouw vlucht wordt omgeroepen met de melding dat het geannuleerd is. Niet wetende of je het wel goed gehoord hebt, sta je op om het vluchtenbord te checken. tot overmaat van ramp heb je het toch goed gehoord. De vlucht naar je zonnige vakantiebestemming is definitief geannuleerd.

Wat kun je nu doen? Je hebt gelukkig een reisverzekering afgesloten, maar krijg je daarmee wel je geld terug? Of heb je wellicht recht op een nieuwe ticket? Hieronder vind jij wat je hebt aan een reisverzekering bij een geannuleerde vlucht.

Extra kosten bij annulering

Bij de annulering van een vlucht kunnen bijkomende kosten ontstaan. De kans is groot dat je een vervangende vliegticket krijgt voor een latere vlucht. De extra kosten die je hierdoor maakt zijn sterk afhankelijk van hoeveel tijd er tussen het moment van annulering en de volgende vlucht zitten. Met geluk vertrek je over een paar uur, maar met pech kan het zomaar één of meerdere dagen duren.

Wat voor kosten kun je dan zoal extra hebben? Nou dit kunnen kosten zijn zoals eten, verblijf en vervoer. Het kan zijn dat je slechts een maaltijd extra hoeft te betalen op het vliegveld vanwege het wachten. Het kan ook zo zijn dat je moet gaan zoeken naar verblijf bij een hotel in de buurt. Je maakt dan kosten voor zowel het verblijf als voor het vervoer erheen. En last-minute kamers zijn doorgaans niet goedkoop.

Wat vergoed een reisverzekering?

Gelukkig hoef je niet alle bovengenoemde kosten zelf te betalen. Je reisverzekering dekt namelijk ook een gedeelte van de kosten. Welke kosten je allemaal vergoed krijgt is wel afhankelijk van je dekking. Met een uitgebreide dekking krijg je nu eenmaal meer kosten vergoed dan met minder uitgebreide dekking.

Vrijwel elke verzekering dekt de kosten tot een maximaal bedrag. Zo is het mogelijk dat de reisverzekering tot 50 euro vergoed per dag. Echter is dit bedrag dus afhankelijk van jouw specifieke verzekering. Het is niet zo dat je reisverzekering speciaal maaltijden of extra verblijf vergoed, tenzij dit expliciet in de polis is aangegeven.

Wat als mijn verzekering niet dekt?

Hiervoor zijn meerdere regels in het leven geroepen. Bij annulering of vertraging zijn luchtvaartmaatschappijen namelijk verplicht om eten en in sommige gevallen verblijf en vervoer te vergoeden. Daarnaast is het mogelijk om je gehele reis vergoed te krijgen, indien er aan speciale voorwaarden voldaan wordt. Dit betekent echter wel dat je bijzonder lang op een andere vlucht hebt moeten wachten of dat deze zelfs helemaal niet meer komt.