Ga vlot door de luchthavenbeveiliging op de luchthaven

Ga vlot door de luchthavenbeveiliging op de luchthaven

december 5, 2019 | admin

Hoewel de luchthavenbeveiliging de afgelopen jaren duidelijk gecompliceerder is geworden, kan je nog steeds snel en probleemloos bij je vlucht geraken. Als je de huidige luchthavenprocedures begrijpt voordat je op reis gaat en je koffers dienovereenkomstig inpakt, zal je waarschijnlijk niet eens de problemen opmerken die voor zoveel reizigers problemen veroorzaken.

Een goede voorbereiding is belangrijk

Net als elk ander aspect van het reisproces is een goede voorbereiding de sleutel tot het snel en gemakkelijk door de luchthavenbeveiliging gaan. Daarom is het een goed idee om je spullen te ordenen voordat je op de luchthaven aankomt, zodat je je zo efficiënt mogelijk door het beveiligingsproces kan verplaatsen. Hier volgen een aantal suggesties om je vlot door de beveiliging te helpen en om je zo goed mogelijk op je vlucht voor te bereiden.

Draag geschikte kleding

Zorg ervoor dat je tijdens het reizen geen metaal draagt. Dit omvat alles van riemgespen en shirts met metalen drukknopen tot beha’s met beugel. Als je metalen sieraden draagt, plaats je de items in je handbagage totdat je door de beveiliging bent.

Houd je documenten bij de hand

Houd bij het naderen van de veiligheidscontrole je foto, identiteitskaart, paspoort en instapkaart bij de hand om vertragingen te voorkomen.

Wees voorbereid om je schoenen uit te trekken

Luchthavenregels vereisen nu dat alle passagiers hun schoenen uittrekken en op de transportband plaatsen om te worden geröntgend. Maak geen ruzie of voer geen discussie met het personeel over deze procedure. Als je dit doet, word je grondiger geïnspecteerd, met het risico om je vlucht te missen.

Ruim je zakken op

Plaats alles, van sleutels en kleingeld tot mobiele telefoons en tablets in je handbagage voordat je het controlepunt nadert. Door zoveel mogelijk persoonlijke items op te bergen, verminder je de mogelijkheid waarbij een manuele metaaldetector ingeschakeld wordt.

Laad je batterijen op

Wanneer je laptops en andere elektronische apparaten op de röntgentransportband plaatst, word je mogelijk gevraagd om te bewijzen dat de apparaten functioneel zijn. Als je geen van je apparaten kan inschakelen, krijg je gegarandeerd een extra vertraging.

Volg de regel van 3-1-1 wat betreft toiletartikelen

Dit geldt vooral voor gels en vloeistoffen zoals tandpasta en shampoo. Je mag alleen flessen vervoeren die minder dan 30 gram bevatten, of zoals het aangegeven staat bij de luchthaven of de luchtvaartmaatschappij zelf. Al je toiletartikelen moeten in een zak passen. Deze enkele zak moet vervolgens uit je bagage worden verwijderd en op de transportband worden geplaatst om te worden geröntgend. Alle items die groter zijn dan de toegelaten hoeveelheid, worden in beslag genomen.

Controleer medicijnen

Zorg ervoor dat alle medicijnen zich in hun originele flesjes bevinden met je naam erop vermeld. Je wilt absoluut niet dat essentiële medicijnen onder de loep worden genomen.

Klaag niet

Als de beveiliging van de luchthaven vraagt om een van je koffers te doorzoeken, werk dan samen en wees vriendelijk. Naar alle waarschijnlijkheid werd je willekeurig gekozen voor een extra controle en ben je niet het slachtoffer van gelijk welk vermoeden. Bij de beveiliging werd in het verleden reeds kenbaar gemaakt dat het beveiligingsgebied een sarcasmevrije zone is. Het is de verantwoordelijkheid van de luchthavenbeveiliging om alle bedreigingen, grappen en klachten serieus te nemen. Doe gewoon rustig en respectvol terwijl je door de beveiliging gaat en je zal geen problemen ervaren.

Neem enkel mee wat je nodig hebt

Als er dingen zijn die je niet nodig hebt in het vliegtuig, controleer het dan. Door rommel uit je handbagage te verwijderen, kunnen ze je bagage sneller verwerken. Bovendien is het een goed idee om alle niet-essentiële artikelen in een ingecheckte tas te plaatsen, aangezien er strikte beperkingen zijn voor vloeistoffen en gels.

Ken je reisschema

Als je bijvoorbeeld naar het Caribisch gebied gaat vliegen of naar een andere bestemming, kan het douanepersoneel je vragen stellen over je reisplannen. Zorg ervoor dat iedereen in je reisgezelschap de details van je vluchten en de naam van je resort kent. Als het douanepersoneel tegenstrijdige details over je reisroute hoort, moet je mogelijk extra vragen beantwoorden.

Controleer de lijst met beperkte items voordat je naar de luchthaven gaat

Hoewel vrijwel iedereen zich ervan bewust is dat wapens en explosieven in vliegtuigen verboden zijn, zijn er veel items waarvan je misschien niet weet dat ze beperkt of verboden zijn. Als je echter iets als een zakmes of aansteker in je bezit hebt, kan je het nog steeds in je ingecheckte bagage plaatsen voordat je doorgaat naar de beveiliging.

Goed voorbereid zijn

Als je weet wat je kan verwachten bij het naderen van de beveiliging van de luchthaven, zal je geen problemen ondervinden. Wat nog belangrijker is: je zal geen onnodige vertragingen veroorzaken en je vluchten altijd op tijd bereiken.