Zo overleef jij een vliegreis met kinderen

Zo overleef jij een vliegreis met kinderen

maart 22, 2019 | admin

Voor kinderen is het hartstikke leuk om op vakantie te gaan naar het buitenland. Veel gezinnen kiezen voor een autovakantie. Toch is dit niet voor iedereen weggelegd. Mogelijk vind jij het wel niet fijn om zo ver te rijden. Gelukkig hoeft dit niet. Jij kunt immers ook met het vliegtuig op vakantie. Een vliegvakantie met kinderen wordt wel aanzienlijk duurder, want je moet extra tickets kopen. Daarbij komt dat kinderen het vaak lastig vinden om lang stil te zitten. En daar is wel sprake van wanneer jullie per vliegtuig reizen. De kans bestaat dat jouw kinderen zich gaan vervelen of zelf irritant worden. Wil je dit voorkomen? Wij geven jou hier een aantal tips om een vliegreis met kinderen te overleven.

1. Neem een tablet mee

In sommige vliegtuigen wordt een film afgespeeld op de kleine schermpjes. Wanneer jij met een goedkope maatschappij vliegt, is dit vaak niet het geval. Neem daarom altijd een tablet mee in het vliegtuig. Deze kun je in de lucht prima gebruiken wanneer deze op de vliegtuigstand staat. Zet er gewoon een paar films op en jouw kind vermaakt zich prima tijdens de vlucht. Een film duurt tegenwoordig toch al snel minimaal een uur. Moet jij drie uur vliegen? Zorg er dan voor dat je minimaal zes films op jouw tablet hebt staan. Waarom zes? Omdat je ook nog terug moet met het vliegtuig. Vergeet niet de tablet voor vertrek volledig op te laden, want dit kan in het vliegtuig niet.

2. Spelletjes spelen

Kleine kinderen moeten regelmatig vermaakt worden. Dit is tijdens een vliegreis natuurlijk niet anders. Omdat de mogelijkheden in een vliegtuig beperkt zijn, vinden veel ouders het lastig om hun kind tijdens de reis te vermaken. Zo lastig is het echter niet. Bedenk voor vertrek gewoon een aantal leuke spelletjes. Hierdoor kun jij de kinderen afleiden van het vliegen en de reis. Op deze manier lijkt de reis voor jouw kinderen een stuk minder lang te duren. Kun je zelf geen spelletjes bedenken? Installeer er dan een aantal op de tablet of jouw smartphone. De meeste kinderen kunnen zich hier namelijk uren mee vermaken!

3. Stop een kussen in je handbagage

Er zijn kinderen die altijd en overal kunnen slapen. Ook in het vliegtuig doet een kind geregeld een oogje dicht. Dit is zeker het geval wanneer jij laat in de avond of vroeg in de ochtend vliegt. Het is echter niet altijd even comfortabel om in het vliegtuig te slapen. Wanneer jij al regelmatig gevlogen hebt, kun je dit vast en zeker beamen. Om het jouw kind zo aangenaam mogelijk te maken, doe je er goed aan een kussentje mee te nemen. Hierdoor wordt het slapen een heel stuk makkelijker. Vergeet het kussen niet in jouw handbagage te stoppen, want anders heb je er natuurlijk niets aan.

Lees ook: op vakantie naar Turkije? Vergeet je visum niet!

4. Ga niet te ver weg

Zoals gezegd hebben kinderen moeite om lange tijd stil te zitten. Daarom is het ook niet aan te raden om voor een vakantie in Indonesië of Curaçao te kiezen. Je zit dan namelijk behoorlijk wat uren in het vliegtuig. Dit maakt een vakantie met kinderen er natuurlijk niet makkelijker op. Wij raden jou daarom aan om vooral niet te ver weg te gaan met kinderen. Kies bijvoorbeeld voor een vakantiebestemming in Frankrijk, Portugal, Italië of Spanje. Een vliegreis naar deze landen neemt vaak maar een paar uurtjes in beslag. Turkije is overigens ook nog een mogelijkheid, maar dit ligt wat ons betreft net op het randje. Je zit namelijk al snel vier uur in het vliegtuig en voor sommige kinderen is dat wat veel.