Genieten van je vlucht

Genieten van je vlucht

januari 5, 2020 | admin

Je hebt de beveiliging doorstaan, alle reviews van vliegticket aanbieders doorgenomen en je bent klaar om je vakantie op gang te brengen. Helaas heb je nog een lange vlucht te gaan. Vliegen hoeft echter geen ellendige ervaring te zijn, zelfs niet als je met kinderen reist. Hier volgen enkele reistips om je hele gezin te helpen om te genieten van je tijd in de lucht.

Het eten aan boord van de vlucht

Omdat het eten in het vliegtuig niet bepaald door iedereen als heerlijk wordt bestempeld, is het een goed idee om wat eten in je handbagage te stoppen. Hoewel het misschien moeilijk is om een hele maaltijd in te pakken, zijn er tal van gezonde snacks die je honger kunnen bestrijden. Begin met gezonde items zoals gedroogd fruit en muesli. Als je op zoek bent naar een beetje meer eiwit, voeg dan een shake toe aan je tas. Als je veel gezonde opties in je tas hebt, kun je gemakkelijker de neiging weerstaan om te genieten van het minder gezonde eten aan boord van de vlucht.

Drinken op het vliegtuig

Houd er rekening mee dat de lucht in vliegtuigcabines altijd erg droog is. Als gevolg hiervan kan je een dorst ervaren die niet kan worden geblust door de onregelmatige, minder dan royale drankenservice op het vliegtuig. Een extra fles water of sap in je handbagage kan dit ongemak aanzienlijk verminderen.

Ziek worden op het vliegtuig

Als je een van de velen bent die bewegingsziekte ervaart op het vliegtuig, overweeg dan om een pil te nemen voordat je aan boord van het vliegtuig gaat. Voor lange, internationale vluchten naar het Caribisch gebied of elders kan een medicatie tegen bewegingsziekte je ook helpen door tijdens een groot deel van de vlucht te slapen, zodat je uitgerust en ontspannen wakker kan worden op je bestemming.

Ontspanning op het vliegtuig

Je moet je best doen om te ontspannen op het vliegtuig. Iedereen heeft een andere uitlaatklep voor ontspanning, dus hier volgt een lijst met activiteiten om je stress tot een minimum te beperken, ongeacht wat je interesses zijn.

Een laptop meenemen

Als je een laptop hebt, kan je gewoon wat naar muziek luisteren, dvd’s kijken of zelfs wat werk verzetten. Zorg ervoor dat je je batterijen oplaadt voordat je vliegt.

Muziek beluisteren

Hoewel MP3-spelers leuk zijn, heb je niet de nieuwste gadget nodig om het vliegtuiggeluid uit te schakelen. Je kan een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking op elk type draagbare muziekspeler aansluiten.

Lezen in het vliegtuig

Boeken en tijdschriften zijn geweldige manieren om de tijd te doden. Als je het geluid van het vliegtuig irriterend vindt, kan je een koptelefoon zonder ruisonderdrukking opzetten, zonder naar de muziek te luisteren, waardoor de meeste afleidingen geëlimineerd worden.

Spellen spelen

Eenvoudige spellen spelen, zoals kruiswoordraadsels en sudoku’s, kunnen stress verlichten en je geest trainen.

Vliegen met kinderen

Een van de beste tips voor vliegreizen met kinderen is om de stoelen op de voorste rij van de cabine te reserveren. Op de voorste rij krijgt je gezin wat extra ruimte en privacy. Dit is een luxe die vooral handig is bij het vliegen met baby’s of peuters. Als je peuters hebt, kan je het ook gemakkelijker vinden om je kinderen aan de voorkant van het vliegtuig een beetje te laten spelen, of om je benen wat te strekken.

Directe vluchten

Bij het internationaal vliegen met kinderen bevelen de meeste reisprofessionals non-stop vluchten aan. Directe vluchten kunnen nuttig zijn omdat ze je kinderen in staat stellen om ononderbroken te slapen en mogelijk stressvolle uren van vluchtwijzigingen te voorkomen. Bovendien zullen je kinderen zo snel mogelijk op je vakantiebestemming aankomen. Het nemen van pauzes via een tussenstop tussen vluchten heeft echter wel enkele voordelen. Als je kinderen niet slapen, kunnen ze ongeduldig worden tijdens een lange vlucht. Met een korte tussenstop kan je de stress van je gezin verlichten. Tijdens een pauze tussen vluchten kan je ook snacks en drankjes halen, terwijl je kinderen zich even kunnen uitrekken en vrij rondlopen.

Stop de nodige spullen in je handbagage

Zorg er ook voor dat je alle spullen die je kinderen nodig hebben in een handbagage verpakt. Dit omvat alles van voedsel en medicijnen tot extra kleding en een deken. Oudere kinderen zullen waarschijnlijk worden vermaakt door veel van de items die voorkomen op de lijst voor volwassenen, maar overweeg ook het inpakken van items voor grotere kinderen. Probeer speelgoed met kleine onderdelen, zoals bordspellen, bouwstenen en modelbouwpakketten, en luidruchtiger speelgoed te vermijden. Als al het andere faalt, herinner je familie er dan aan dat jullie allemaal op weg zijn naar een heerlijke vakantie.