Op vakantie naar Turkije? Vergeet je visum niet!

Op vakantie naar Turkije? Vergeet je visum niet!

maart 22, 2019 | admin

Turkije is de laatste jaren een ontzettend populair vakantieland geworden. Jaarlijks trekken veel Nederlanders er tijdens de zomervakantie naartoe met het vliegtuig. Niet gek ook, want je hebt hier de garantie op mooi weer. Het kwik loopt in de zomermaanden soms op tot 40 graden. Het kan dus ontzettend heet worden. Gelukkig bevinden de toeristische plaatsen zich nagenoeg allemaal aan zee, waardoor verkoeling altijd dichtbij is. Er is echter nog een belangrijke reden waarom veel mensen op vakantie gaan naar Turkije, namelijk de prijs. Turkije is namelijk een goedkoop vakantieland. Ben jij ook van plan om jouw eerstvolgende vakantie in dit land door te brengen? Vergeet dan niet om een visum aan te vragen.

Wat is een visum?

Ben jij nog niet eerder op vakantie geweest naar Turkije? Dan weet je mogelijk niet dat jij een visum aan moet vragen. In dat geval is de kans groot dat jij niet eens weet wat een visum überhaupt is. Voor sommige landen moet jij echter een visum hebben om binnen te komen. Vaak gaat het om een stempel of sticker die wordt aangebracht in een paspoort. Heb jij geen paspoort? Geen probleem, want voor een vakantie in Turkije heb jij namelijk ook genoeg aan een ID-kaart. Hier wordt geen stempel of sticker op aangebracht. Jij ontvang jouw visum vaak per mail. Print deze uit en geef deze af bij de douane op het Turkse vliegveld. Vervolgens krijg jij een papiertje met daarop een stempel. Dit is jouw visum. Bewaar deze goed, want deze moet je de terugweg wederom tonen.

Waarom moet je een visum hebben voor Turkije?

Inwoners van landen die lid zijn van de Europese Unie kunnen vrij reizen binnen de EU. Daarom hoef jij bijvoorbeeld geen visum te hebben voor een vakantie naar Spanje, Italië, Kroatië, Portugal of Frankrijk. Turkije is echter geen lid van de Europese Unie. Daarom heeft het land bepaald dat inwoners van Nederland een visum moeten hebben voordat zij het land mogen betreden. Deze regel heeft het land ingesteld omdat de relatie met Nederland niet altijd even goed is geweest. De schuld hiervan ligt bij de Nederlandse overheid. Onze regering besloot in 1996 namelijk dat Turken die vakantie vierden in Nederland hier geld voor moesten betalen. Dit schoot bij Turkije in het verkeerde keelgat, waardoor zij besloten om ook geld te vragen aan Nederlanders die bij hen vakantie kwamen vieren.

Hoe vraag je een visum aan

Veel mensen denken dat een visum aanvragen behoorlijk wat werk is. Daarom besluiten er zelfs mensen toch maar een andere vakantiebestemming te zoeken. Dit is echter nergens voor nodig. Een visum aanvragen is tegenwoordig namelijk hartstikke makkelijk. Jij hoeft hiervoor al lang niet meer naar een bepaalde instantie toe. Nee, want een visum aanvragen kan gewoon via het internet. Er zijn talloze websites waar jij een visum voor Turkije aan kunt vragen. Je betaalt gewoon het bedrag voor het visum en de benodigde papieren ontvang jij binnen de kortste keren in jouw mailbox. Het is dan ook maar een paar minuten werk om een visum voor Turkije aan te vragen.

Lees ook: zo overleef je een vliegreis met kinderen

De prijs van een visum voor Turkije

Er zijn genoeg partijen die een slaatje willen slaan uit de verkoop van visums voor Turkije. Vraag daarom jouw visum nooit bij de eerste de beste website aan. Waarom niet? Omdat de kans dan groot is dat jij meer kwijt bent dan nodig. De kosten voor een visum verschillen namelijk behoorlijk van elkaar. Vergelijk daarom ook altijd meerdere aanbieders van een visum voor Turkije. Op deze manier betaal jij nooit te veel voor jouw visum.