Met het vliegtuig op vakantie naar Italië

Met het vliegtuig op vakantie naar Italië

november 26, 2018 | admin

Wanneer we het hebben over de populairste vakantielanden in Zuid-Europa, mag Italië natuurlijk niet ontbreken. Jaarlijks weten talloze Nederlanders hun weg naar dit vakantieland te vinden. Niet gek ook, want in Italië is het nagenoeg altijd mooi weer. Jij kunt hier dus heerlijk genieten van zon, zee en strand. Daarnaast is een vakantie naar Italië een culinaire trip. Veel mensen zijn namelijk dol op de Italiaanse keuken. Enige nadeel is dat het per auto betrekkelijk lang duurt voordat jij dit land bereikt hebt. Gelukkig kan het allemaal ook aanzienlijk sneller. Zo gaan er steeds meer mensen met het vliegtuig naar Italië. Twijfel jij nog of dit voor jou een goede keuze is? Wij geven je hieronder een aantal reden om met het vliegtuig af te reizen naar dit Zuid-Europese land.

1. Minder reistijd

Met de auto ben je al snel een halve dag onderweg voor jij Italië bereikt hebt. Wanneer jij een tussenstop maakt, duurt het alleen nog maar langer. Met het vliegtuig ben je aanzienlijk sneller in Italië zo kost het je slechts een paar uurtjes om van Schiphol naar Rome te vliegen. Wanneer jij door de lucht reist, ben je dus eerder op jouw vakantiebestemming. Hierdoor heb je alleen maar langer de tijd om te genieten van jouw vakantie.

2. Minder stress

Een autovakantie naar Italië levert vaak behoorlijk wat stress op. Ten eerste moet jij aan van alles en nog wat denken. Je wilt immers niet op de plaats van bestemming ontdekken dat jij een aantal belangrijke dingen vergeten bent. Je reis begint hierdoor dan ook al behoorlijk stressvol. En dan hebben we het nog niet eens over de reis op zich gehad. Aangezien het een lange rit is, kan dit ook de nodige stress opleveren. Dit is zeker het geval wanneer jij met kinderen die kant op gaat. Kinderen kunnen namelijk niet lang stilzitten. Een autorit naar Italië duurt hen dan ook al vaak te lang, waardoor zij vervelend kunnen worden. Dit levert jou natuurlijk alleen nog maar meer stress op. Met het vliegtuig heb je hier aanzienlijk minder last van.

3. Je begint uitgerust aan jouw vakantie

Veel mensen die met de auto naar Italië op vakantie gaan, proberen de rit zo snel mogelijk af te leggen. Sommige mensen rijden zelfs in één ruk door naar hun bestemming. Dit is natuurlijk niet het ideale begin van jouw vakantie. Waarom niet? Omdat jij hartstikke moe bent wanneer jij arriveert op jouw vakantiebestemming. Je kunt ervoor kiezen om halverwege een tussenstop met overnachting te maken, maar hierdoor duurt jouw reis alleen nog maar langer. Met het vliegtuig naar Italië reizen zorgt ervoor dat jij een stuk beter uitgerust aan jouw vakantie begint. Je kunt onderweg zelfs nog even slapen, waardoor jij helemaal opgeladen aankomt in Italië.

4. Genoeg verblijfsmogelijkheden

Een vliegvakantie naar Italië wordt vaak geassocieerd met een verblijf in een hotel of appartementencomplex. Lang niet iedereen houdt hier echter van. Zo zijn Nederlanders echter kampeerliefhebbers. Ben jij dit ook? Dan wil dit natuurlijk nog niet zeggen dat jij niet met het vliegtuig op vakantie kunt naar Italië. Veel vakantieparken in Italië zijn tegenwoordig namelijk voorzien van compleet ingerichte tenten. Deze tenten zijn van alle gemakken voorzien. Hierdoor hoef jij aanzienlijk minder bagage mee te nemen dan wanneer je zelf ‘ouderwets’ gaat kamperen. Meestal volstaat het om alleen kleding mee te nemen voor tijdens jouw vakantie. Lijkt jou dit maar niets? Geen probleem, want jij kunt in Italië namelijk ook gewoon in een italiaans vakantiehuisje verblijven.

Lees ook: op cruisevakantie met het vliegtuig

5. Goedkoper uit

Een vliegvakantie is over het algemeen duur. Vaak kost een reis met het vliegtuig aanzienlijk meer dan een autovakantie. Dit is echter niet altijd het geval. Wanneer jij vroeg boekt, kun je namelijk aanzienlijk goedkoper uit zijn. De ticketprijzen liggen ruim voor jouw vakantieperiode immers nog laag. Hoe dichter jij bij de vertrekdatum komt, des te hoger de prijs die jij voor een ticket moet betalen. Ga er dus nooit klakkeloos vanuit dat jij duurder uit bent wanneer je met het vliegtuig naar Italië gaat. Dit is namelijk lang niet altijd het geval!