Naar de camping met het vliegtuig

Naar de camping met het vliegtuig

maart 22, 2019 | admin

Nederlanders zijn van oudsher dol op kamperen. Vroeger deden we dit voornamelijk in eigen land, maar inmiddels trekken we al heel wat jaren naar de meest afgelegen bestemmingen. De meeste landgenoten die gaan kamperen, trekken met de auto naar hun vakantiebestemming. Op zich logisch, want in een auto heb jij genoeg ruimte voor bagage. In het vliegtuig zit je vaak met een bagagelimiet. Hierdoor kun jij niet genoeg meenemen om te kamperen. Althans, dat was vroeger het geval. Tegenwoordig kennen we namelijk het fenomeen ‘glamping’. De voordelige vliegtickets zorgen ervoor dat een goed alternatief is voor de auto. Hierdoor is het steeds gebruikelijker om naar de camping te gaan met het vliegtuig!

Wat is ‘glamping’?

Het woord ‘glamping’ is een woord dat de laatste tijd steeds vaker opduikt in onze samenleving. In feite is het een samenvoeging van twee woorden, namelijk ‘glamorous’ en ‘camping’. Deze naam is gehangen aan een hele nieuwe, luxe stijl van kamperen. Bij ‘glamping’ hoef jij bijvoorbeeld niet zelf meer jouw tent op te zetten en te koken op een gasstelletje. Nee, bij deze nieuwe variant van kamperen verblijf jij namelijk in een luxueuze tent. Deze hoef jij niet zelf mee te nemen, want deze staat al klaar voor jou op de camping waar jij verblijft. Jij hebt dus aanzienlijk minder zorgen aan jouw hoofd en hoeft ook minder bagage mee te nemen.

Van alle gemakken voorzien

Aangezien de tent bij ‘glamping’ al voor jou klaarstaat, hoef jij deze niet meer zelf mee te nemen. Dit scheelt toch alweer aanzienlijk aan bagage. Het is echter niet alleen de tent die jij thuis kunt laten. Bij ‘glamping’ is de tent waarin jij verblijft namelijk compleet ingericht. Dit wil zeggen dat er bedden staan en ook dat er servies en kookgerei aanwezig is. Ook dit hoef jij niet meer mee te nemen. Daarnaast zien we ook dat er in steeds meer luxueuze tenten zelfs televisies hangen. Kamperen heeft door ‘glamping’ dus een hele andere dimensie gekregen. Was jij voorheen nooit liefhebber van kamperen omdat het jou ontbrak aan luxe? Dan is de kans groot dat ‘glamping’ wel iets voor jou is!

Lees ook: 7 leuke vakantiebestemmingen met het vliegtuig

‘Glamping’ in zonnige vakantielanden

Heb jij voorheen altijd ouderwets gekampeerd? Of lijkt het je gewoon gaaf om eens mee te maken hoe ‘glamping’ is? Laat je dan vooral niet tegenhouden. ‘Glamping’ is tegenwoordig namelijk al in ontzettend veel landen mogelijk. Zo kun jij bijvoorbeeld een compleet ingerichte tent huren in Frankrijk. Wil jij wel eens een keer wat verder dan dit land kijken? Dan kun jij ook een kant en klare tent huren op campings in Italië of Spanje. In deze landen is het zeker in de zomer bijna altijd mooi weer, waardoor jij vast en zeker een leuke vakantie gaat beleven!

Aanzienlijk sneller op jouw vakantiebestemming

Er zijn genoeg mensen die vinden dat kamperen op de ouderwetse manier moet gebeuren. Dus lekker met de auto op pad en zelf alles meenemen. Jij houdt hier mogelijk helemaal niet van. Wil jij jouw vakantie desondanks toch graag op een camping doorbrengen? Boek dan gewoon een compleet ingerichte tent op een camping. Jij kunt vervolgens met het vliegtuig afreizen naar dit vakantieland. Dit is meestal weliswaar wat duurder dan reizen per auto, maar het heeft ook een groot aantal voordelen. Zo ben jij bijvoorbeeld aanzienlijk minder lang onderweg. Hierdoor heb je meer tijd om te genieten van jouw vakantie.