De voordelen van vliegen vanaf Eindhoven Airport

De voordelen van vliegen vanaf Eindhoven Airport

maart 22, 2019 | admin

Wanneer wij jou vragen een luchthaven in Nederland te noemen, noem jij ongetwijfeld Schiphol als eerste. Op zich niet gek, want dit is de grootste luchthaven van ons land. De meeste vluchten vertrekken vanaf dit vliegveld, dat gelegen is onder de rook van Amsterdam. Dit is echter bij lange na niet het enige vliegveld in ons land. In Nederland zijn namelijk ontzettend veel vliegvelden. Deze worden echter lang niet allemaal gebruikt voor vakantievluchten. Dit is wel het geval bij Eindhoven Airport. Qua reizigers is dit na Schiphol zelfs het grootse vliegveld van ons land. Er zijn zelfs veel mensen die vliegen vanaf Eindhoven prefereren boven vliegen vanaf Schiphol. Ben jij benieuwd waarom? Wij zetten hieronder een aantal voordelen van de Eindhovense luchthaven op een rijtje.

Relatief gunstige prijs voor vliegtickets

Een aantal jaar geleden vertrokken er nog veel vluchten uitsluitend vanaf Schiphol. Nu is dit ook nog de grootste luchthaven, maar er is steeds meer mogelijk vanaf Eindhoven Airport. Het zijn met name de budget airlines die geregeld vliegen vanaf dit vliegveld. Waarom? Omdat dit voor hen aanzienlijk goedkoper is dan vliegen vanaf Schiphol. Hierdoor blijft de prijs van vliegtickets ook laag. Door te vliegen vanaf Eindhoven Airport, betaal jij dus vaak aanzienlijk minder voor jouw vakantie dan bij een vertrek vanaf Schiphol. Het zijn overigens niet alleen vakantievluchten die vanaf deze luchthaven vertrekken. Ook voor zakenreisjes kun jij steeds vaker vanaf Eindhoven Airport vliegen.

Steeds meer bestemmingen

Schiphol is een ontzettend grote luchthaven. Toch groeit het vliegveld langzaam maar zeker uit zijn jasje. Om de luchthaven enigszins te ontlasten, vertrekken er meer en meer vluchten vanaf andere vliegvelden. Eindhoven Airport is één van deze vliegvelden. Doordat er steeds vaker uitgeweken wordt, vertrekken er meer en meer vluchten vanuit Eindhoven. De bestemmingen worden hierdoor ook steeds diverser. Zo kun jij vanaf dit vliegveld bijvoorbeeld vliegen naar luchthavens als Ibiza, Barcelona, Lissabon, Faro of Gran Canaria. Er wordt echter niet alleen gevlogen naar populaire vakantiebestemmingen. Ook voor weekendjes weg is Eindhoven Airport een goed vertrekpunt. Zo kun jij vanaf dit vliegveld bijvoorbeeld ook vliegen naar steden als Stockholm, Praag, Athene, Krakau, Kopenhagen en zelfs Tel Aviv.

Lees ook: waarom vliegen vanaf schiphol?

Relatief rustig

Ondanks dat er steeds meer vluchten vertrekken vanuit Eindhoven, is de luchthaven nog betrekkelijk rustig. Dit is zeker zo wanneer we dit vliegveld vergelijken met Schiphol. De Amsterdamse luchthaven is immens. In Eindhoven is het een stuk kleinschaliger. Zo hoef jij hier geen kilometers te lopen voor jij eindelijk bij de juiste gate bent. Er zijn namelijk maar een paar gates. Verdwalen is hier dus ook niet mogelijk en dat is op Schiphol wel het geval. Daarnaast hoef jij op Eindhoven Airport vaak geen uren in de rij te staan. Jij bent binnen een paar minuten ingecheckt, iets wat op Schiphol soms wel langer dan een uur kan duren.

Parkeren bij Eindhoven Airport

In vergelijking met Schiphol is Eindhoven Airport aanzienlijk lastiger te bereiken met het openbaar vervoer. Daarom kiezen veel mensen ervoor om met de auto naar deze luchthaven af te reizen. Dit is een prima optie, want parkeren bij Eindhoven Airport is goed mogelijk. Er zijn namelijk verschillende parkeerplaatsen waar jij jouw auto kwijt kunt. Deze bevinden zich allemaal nabij de vertrek- en aankomsthal. Hierdoor hoef jij niet ver te lopen wanneer je met de auto naar deze luchthaven gaat. Je auto bij Eindhoven Airport parkeren is daarnaast ook nog eens relatief goedkoop, zeker in vergelijking met Schiphol. Jij betaalt je in Eindhoven namelijk niet scheel aan parkeerkosten. Zie jij het niet zitten om met het openbaar vervoer naar Eindhoven Airport af te reizen? Of is er niemand die jou weg kan brengen? Stap dan gewoon lekker zelf in de auto en parkeer deze bij Eindhoven Airport!