Waarom vliegen vanaf Schiphol?

Waarom vliegen vanaf Schiphol?

maart 22, 2019 | admin

Ben jij van plan om binnenkort een tripje naar het buitenland te maken? Dan is de kans aanwezig dat jij met het vliegtuig op pad gaat. Je moet in dat geval natuurlijk wel eerst een bestemming weten. Is deze reeds bekend? Dan is het zaak om tickets aan te schaffen. Wanneer jij per vliegtuig reist, is de kans groot dat jij vanaf Schiphol vertrekt. Dit is immers de grootste luchthaven van ons land en vanaf hier vertrekken dagelijks grote aantallen vluchten. Kun jij kiezen tussen meerdere luchthavens? Dan weet je mogelijk niet wat de beste keuze is. Wij vertellen jou in deze tekst waarom je het beste kunt kiezen voor vliegen vanaf Schiphol.

Makkelijk te bereiken

Om te beginnen is goedkoop vliegen vanaf Schiphol ideaal vanwege de goede bereikbaarheid van deze luchthaven. Het vliegveld beschikt namelijk over een eigen treinstation. Deze is gesitueerd onder het vliegveld. Jij wordt dus letterlijk op de luchthaven afgezet wanneer jij per trein reist. Dit is natuurlijk een ideale manier om aan jouw vakantie of zakenreis te beginnen. Je stapt met je koffer(s) de trein in en stapt op Schiphol uit. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om het parkeren van jouw auto bijvoorbeeld. Tot slot willen we nog even kwijt dat het reizen per trein ook niet veel tijd in beslag neemt. Zo kost het jou bijvoorbeeld maar iets meer dan twee uur om van het station Groningen Centraal naar station Schiphol af te reizen.

Veel mogelijkheden qua parkeren

Schiphol is met de trein goed te bereiken. Toch geniet reizen met het openbaar vervoer niet de voorkeur van iedereen. Zo is de kans op vertraging natuurlijk altijd aanwezig. Hierdoor loop jij het risico jouw vlucht te missen. Dit wil jij natuurlijk niet hebben. Daarom ga jij misschien wel liever met de auto naar de luchthaven. Indien je geluk hebt, is er iemand die jou wil brengen. Is dit niet het geval? Dan is er nog geen man overboord. Jij kunt jouw auto namelijk ook parkeren op Schiphol. Er zijn namelijk behoorlijk wat parkeerplaatsen bij de luchthaven. Wil jij in de buurt van jouw vertrekhal parkeren? Verwacht dan wel dat je hier flink voor moet betalen. Maakt het jou niet uit dat jouw auto wat verder uit de buurt staat? Dan is lang parkeren op Schiphol Airport vast en zeker een optie voor jou. Jouw auto staat weliswaar wat verder van de luchthaven af, maar je bent ook aanzienlijk goedkoper uit.

Genoeg te zien en te doen

Zoals gezegd is Schiphol met afstand de grootste luchthaven van ons land. Dagelijks vertrekken er ontzetten veel vluchten vanaf dit vliegveld. Niet gek ook dat het er vaak zwart ziet van de mensen. Een dagje Schiphol is dan ook al een belevenis op zich. Doordat er op jaarbasis zoveel reizigers naar de luchthaven komen, is er genoeg te zien en te doen. Zo kom je er bijvoorbeeld allerlei winkels en horecagelegenheden tegen. Voor de douane is het aantal shops nog beperkt, maar achter de douane tref je er ontzettend veel aan. Jij kunt je op Schiphol dan ook uitstekend vermaken wanneer je een paar uur moet wachten op jouw vlucht. Nog een reden om voor een vertrek vanaf deze luchthaven te kiezen dus!

Lees ook: huur een auto op je vakantiebestemming

Legio vakantiebestemmingen

Niet alleen is Schiphol het grootste vliegveld van Nederland, de luchthaven behoort zelfs tot de grootsten ter wereld. Niet gek ook dat jij vanaf Schiphol de hele wereld over kunt vliegen. Zo kun jij bijvoorbeeld naar populaire vakantiebestemmingen als Kreta, Antalya, Barcelona en ga zo maar door. Wil jij met het vliegtuig naar landen buiten Europa? Dat kan ook vanaf Schiphol. Er vertrekken bijvoorbeeld ook vluchten naar de Verenigde Staten, Indonesië, China en Brazilië. Kortom: jouw mogelijkheden zijn legio wanneer je vliegt vanaf Schiphol.